Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kinek a kormánya ez a magyar k
  2007-09-23 01:06:12, vasárnap
 
  Kinek a kormánya ez a magyar kormány?


2007 szeptember 21. 09:10

Bár tudja, hogy sok százezer, cselekvésre kész ember áll mögötte, kizárólag a demokrácia szabályai szerint hajlandó a kormány ellen küzdeni - nyilatkozta Orbán Viktor a HírTV-nek. A Fidesz legszebb reményeit testesíti meg - nyilatkozta Orbán Viktor a Zuschlag-ügy kapcsán. Mint mondta, az egész ország arra várt, hogy eljöjjön az az idő, amikor ha behívják tanukihallgatásra azokat az embereket, akik visszaélve a kormányzati és szocialista kapcsolataikkal ellopják a költségvetésből a pénzt, már ne engedjék ki a rendőrségről őket. Hozzáfűzte, hogy a mai költségvetési problémák tekintélyes része a korrupcióból és a közpénzek elsíbolásából áll. "Nem állítom, hogy ez az ügy pénzügyi súlyát tekintve az egész költségvetéssel azonos fajsúlyú kérdés volna, de mégis, mint egy állatorvosi ló, vagy mint cseppben a tenger jól példázza, hogy mi folyik a fejünk felett" - mondta az elnök.

Orbán Viktor az egyre mélyülő szociális válságról is beszélt. "Nem lehet várni, nem lehet türelmesnek lenni, nem lehet szemet hunyni a dolgok felett. Ki kell mondanunk, hogy rohamosan nő Magyarországon azoknak a családoknak a száma, akik a hónap végén nem tudják a megélhetési költségeiket fedezni a fizetéseikből vagy az állami támogatásokból. Nem tudják segíteni egymást a különböző generációk. Egy olyan leromló, szociális válságtól sújtott Magyarország képe van a szemem előtt, amiből később talpra állni háromszor annyi energia lesz, mintha most megálljt parancsolnánk az eseményeknek" - mondta Orbán Viktor.


A népszavazással kapcsolatban kijelentette, hogy sokkal közelebb van az aláírásgyűjtés kezdete, mint azt sokan gondolnák. A keddi beszédére utalva rámutatott, hogy ő már egy évvel ezelőtt is elmondta ugyanazt, mint amit most a Hajógyári szigeten, de nem az az érdekes, hogy mit mondanak a politikusok, hanem az, hogy az emberek mit akarnak meghallani.


"Én régóta küszködök azzal a problémával, hogy látom, hogy mi történik, meg tudom mondani, hogy mi fog bekövetkezni, a szakértők is ezt mondják, kiállok, elmondom az embereknek, és arra azt mondják, hogy vagy igen, vagy nem, vagy úgy lesz, vagy nem, s inkább a másiknak hiszek" - mondta Orbán Viktor. Mint mondta, a jelek szerint most jött el az a pillanat, hogy "elég volt", mert Magyarország szociális válságban van. Ezt a válságot ugyanis már mindenki a saját életében tapasztalja.


"Most már talán elhiszik nekem az emberek, hogy ha így megyünk tovább, a szociális válság mélyülni fog. És azt is szeretném ha elhinnék nekem, hogy ezt meg lehet állítani, s csak az a kérdés, hogy a nép tűri-e, hogy ez a válság úrrá legyen rajta és kiteljesedjék. "Én azt mondom nekik, hogy ne tűrjék, és a Fideszre számíthatnak abban, hogy ezt a folyamatot megállítjuk."


Arra a kérdésre, hogy mi történhet a tavaszi népszavazásig, ha már addig is túlcsordul a pohár, Orbán Viktor azt válaszolta: "avantgárd csapatokkal" - legyenek azok utcaiak vagy parlamentiek - nem lehet eredményt elérni egy antidemokratikus, a demokrácia normáira fittyet hányú kormányzattal szemben. Az egész társadalom különböző tagjainak kell egymással egyfajta szövetségre lépniük. "Az első feladat, hogy abba a lelkiállapotba hozza Magyarország magát, hogy ebből elég volt, és ennek megálljt fog parancsolni. A második, hogy megtalálja azokat a szabályokat, amiket be fog tartani: demokratikus, erőszak nélküli, nem az embereket megosztó szabályokat. A népszavazás az első olyen nagyon fontos, közös lépése lesz Magyarországnak, hogy véget vessen mindannak, ami zajlik. És szerintem véget is fog vetni" - jelentette ki Orbán Viktor.


A Fidesz elnöke örömmel látja, hogy egyre több civil szervezet vonul az utcára elégedetlenségét kifejezve. Mint mondta, ezek a szervezetek egyre több embert tudnak megmozdítani, mert "egyre többen érzik úgy az emberek, hogy ez nem a politikusok meg a gyűlésszervezők ügye, hanem szó szerint a bőrükre megy a játék". Az utca tehát magától is megszervezi magát, de a Fidesz a meghatározott fontos pillanatokban, sok százezres rendezvényekkel ki akarja fejezni, hgoy a maga részéről az emberek oldalán áll, és kész arra, hogy velük közösen megváltoztassák a mostani helyzetet.


Október 23-a nincs messze, és hamarosan meg kell kezdeni a népszavazási kampányt is. A kormány minden gátlástalan és aljas eszközt bevetett, hogy a megakadályozza a népszavazást. A szocialista párt az OVB-ét például kiszolgáló cselédlányává visszaminősítve használta fel annak érdekében, hogy elvegye az emberektől a döntés jogát. Orbán Viktor másfél millió aláírás magasságában jelölte meg az aláírásgyűjtés célját. Azt biztosnak látja, hogy a legfontosabb három kérdésben - vizitdíj, kórházi napidíj, tandíj - lesz szavazás.


A népszavazás sikerét a Fidesz elnöke abban látná, ha ezt a három, "buta, az embereket feleslegesen megsarcoló intézkedést" sikerülne megsemmisíteni. A második, ha sokan és elsöprő erővel mutatnák meg a kormánynak, hogy nem lehet szavazógéppé degradálni őket, és bármit megtenni velük. Harmadrészt azt szeretné, ha a népszavazás olyan elsöprő erejű lenne, hogy a reformnak nevezett pénzbehajtási manőver megálljon tőle.


"A nép ellenében nem lehet kormányozni. A kormányzók és miniszterek nem felkent papok, akik valamilyen misztikus küldetést testesítenek meg, hanem a közakaratot képviselő emberek. Ha egy politikus be akar teljesíteni egy magasabbrendű hivatást, azt csak úgy teheti, ha megnyeri hozzá az emberek támogatását. Úgy nem, hogy felülről, a küldetésére hivatkozva fittyet hány az emberek véleményére, és tönkreteszi őket. Magyarországon ma ott tartunk, hogy a legnépszerűbb hitelforma az adósságrendező hitel" - mutatott rá Orbán Viktor.


Az új típusú, nyereség érdekelt, több biztosítós rendszerrel kapcsolatban a Fidesz elnöke kijelentette: az embereknek ki kellene nyitniuk a szemüket. Látniuk kellene, hogy a kormányzópártok az üzleti haszonra törekvő biztosítókkal ülnek le tárgyalni arról, hogy milyen legyen a biztosítási rendszer, s nem azokkal, akikről szól a kérdés. Sem az emberek, sem a szakmai szervezetek, sem az érdekképviseletek nem akarják az új biztosítási rendszert - velük tehát nem ül le a kormány. "Hát kinek a kormánya az a magyar kormány, aki a saját népével, a szakma képviselőivel és az egészségügyi érdekképviseletekkel nem ül le, de az üzleti alapú multikkal igen? Akkor az kinek a biztosítási rendszere lesz? Hogy nem a mienk az biztos" - jelentette ki Orbán Viktor.


Mindehhez hozzáfűzte: a Fidesz világosan megmondta a befektetőknek, hogy ne fektessenek be az új biztosítási rendszerbe, mert ha újra polgári kormány lesz Magyarországon, akkor törvényes eszközökkel vissza fogják alakítani a biztosítási rendszert. A szlovák kormány is éppen most készül arra, hogy az üzleti alapú biztosítási rendszert visszaváltoztassa a régire. "A törvényesség keretén is belül is megvannak azok az eszközök, amellyel korábbi, hosszútávú rossz döntéseket meg tudunk változtatni rövid távon, és az emberek javára tudjuk fordítani" - szögezte le Orbán Viktor.


Milliók vannak mögöttünk - jelentette ki a Fidesz elnöke, hozzáfűzve, hogy szavukra bármikor sokszázezer, cselekvésre képes ember mozdulna meg. "Sokan várják azt tőlem, hogy ne totyorogjunk már az alkotmányosság, meg a demokrácia, meg a békesség jelszavától vezettetve, hanem lépjünk túl rajta. De én nem vagyok erre hajlandó. Arról beszélek, hogy ezt a hatalmas erőt képesek vagyunk úgy felhasználni, hogy közben a változás demokratikus lesz, békés lesz, és egyre több ember érzi majd magának ezt a változást" - jelentette ki az elnök.
(A teljes interjú videóanyaga megtekinthető a www.orbanviktor.hu honlap Médiatár rovatában.)
orbanviktor.hu - fidesz.hu

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: elégedetlenségét, antidemokratikus, magyarországnak, költségvetésből, visszaminősítve, kapcsolataikkal, rendezvényekkel, megváltoztassák, költségvetéssel, kormányzópártok, gyűlésszervezők, adósságrendező, megakadályozza, aláírásgyűjtés, magyarországon, megsemmisíteni, alkotmányosság, népszavazással, támogatásokból, lelkiállapotba, népszavazásig, kormányzattal, parancsolnánk, magasabbrendű, fizetéseikből, legnépszerűbb, kiteljesedjék, pénzbehajtási, elsíbolásából, cselédlányává, pillanatokban, megtekinthető, költségvetési, biztosítókkal, befektetőknek, képviselőivel, magyar kormány, demokrácia szabályai, kormány ellen, egész ország, rendőrségről őket, közpénzek elsíbolásából, egész költségvetéssel, fejünk felett, egyre mélyülő, dolgok felett, hónap végén, megélhetési költségeiket, fizetéseikből vagy, állami támogatásokból, különböző generációk, olyan leromló, Orbán Viktor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az Európai Unió is foglalkozik...  A világnak égető szüksége van ...  Beney Zsuzsa - Álom  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  A könnyek összegyűjtése  Búzaszentelés  Mindenünk, amink van, amit sze...  Alvó cica  Bella István: Zsoltár  Facebookon kaptam  Alakot vált...  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  Alvó cica  Becsüld meg azt amid van,...  Alakot vált...  Nehezen engedem  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 23  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szent György napi hiedelmek, s...  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Gaál Viktor gondolata  Két ember becsülete  Ahogy emelkedik a rezgés...  A hét szűk esztendő  Facebookon kaptam  Maradék idő  Facebookon kaptam  Becsüld meg azt amid van,...  Viharban csak az a fa marad ál...  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Minden szülő a lényével nevel.  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Amit átélünk,  Sokkal bölcsebb a természet,  Búzaszentelés  Alvó cica  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  Irgalom és ítélet  A Gömb  Facebookon kaptam  802 esztendeje, 1222. április ...  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  A föld szépségéért  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Föld napja április 22  A végzet az  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Krisztina b...  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjt  Vannak arcok  Facebookon kaptam  Ahogy emelkedik a rezgés...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Palóc Grand Canyon  Esti kép  Facebookon kaptam Krisztinától  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Krisztinától  Ha így haladunk...  Búzaszentelés  Az udvariasság alapja: önismer... 
Bejegyzés Címkék
magyar kormány, demokrácia szabályai, kormány ellen, egész ország, rendőrségről őket, közpénzek elsíbolásából, egész költségvetéssel, fejünk felett, egyre mélyülő, dolgok felett, hónap végén, megélhetési költségeiket, fizetéseikből vagy, állami támogatásokból, különböző generációk, olyan leromló, szemem előtt, népszavazással kapcsolatban, aláírásgyűjtés kezdete, keddi beszédére, évvel ezelőtt, másiknak hiszek, jelek szerint, válságot ugyanis, saját életében, szociális válság, válság úrrá, folyamatot megállítjuk, tavaszi népszavazásig, demokrácia normáira, egész társadalom, első feladat, lelkiállapotba hozza, embereket megosztó, első olyen, utcára elégedetlenségét, szervezetek egyre, gyűlésszervezők ügye, bőrükre megy, utca tehát, meghatározott fontos, maga részéről, emberek oldalán, mostani helyzetet, népszavazási kampányt, kormány minden, szocialista párt, döntés jogát, aláírásgyűjtés célját, legfontosabb három, népszavazás sikerét, embereket feleslegesen, népszavazás olyan, reformnak nevezett, közakaratot képviselő, magasabbrendű hivatást, emberek támogatását, küldetésére hivatkozva, emberek véleményére, legnépszerűbb hitelforma, adósságrendező hitel, üzleti haszonra, biztosítási rendszer, szakmai szervezetek, saját népével, szakma képviselőivel, üzleti alapú, biztosítási rendszere, biztosítási rendszert, szlovák kormány, törvényesség keretén, emberek javára, békesség jelszavától, hatalmas erőt, változás demokratikus, teljes interjú, elégedetlenségét, antidemokratikus, magyarországnak, költségvetésből, visszaminősítve, kapcsolataikkal, rendezvényekkel, megváltoztassák, költségvetéssel, kormányzópártok, gyűlésszervezők, adósságrendező, megakadályozza, aláírásgyűjtés, magyarországon, megsemmisíteni, alkotmányosság, népszavazással, támogatásokból, lelkiállapotba, népszavazásig, kormányzattal, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6073
  • e Hét: 20303
  • e Hónap: 31414
  • e Év: 184910
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.